Kitl OKURKA 500ml

Novinka
Neohodnoceno
129 Kč / ks 112,17 Kč bez DPH
Skladem

Unikátní BIO okurkový sirup od firmy Kitl. Vynikající hustý sirup vyrobený v České republice z okurek v BIO kvalitě. Je skvělý pro přípravu domácích osvěžujících limonád a k ochucení nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Okurka je původně tropická rostlina pocházející z Asie. Před více než 4 tisíci lety ji začali pěstovat Indové, od nichž se pak díky starým Řekům a Římanům rozšířila do Evropy. A byla tak populární, že císař Tiberius ji vyžadoval na stole každý den, a to i v zimě. Okurky měly tehdy své místo i v léčitelství. Slavný filosof a spisovatel Plinius Starší zanechal na čtyřicet osvědčených receptů. Staří Římané věřili, že okurka ochrání před kousnutí škorpionem nebo zaplaší myši. Ženy, jež chtěly otěhotnět, ji nosily zavěšenou u pasu. V současné době je okurka nedílnou součástí většiny světových kuchyní. Recepty jsou rozmanité, od sladkého okurkového koláče až po výtečnou domácí limonádu. 

Složení: třtinový cukr*, okurková šťáva* (Cucumis sativus L., 5%), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, koncentrát spiruliny, koncentrát světlice barvířské, přírodní aroma.

*z ekologického zemědělství

Dávkování: při přípravě domácí limonády řeďte vodou v poměru 1:10, při přípravě horkého nápoje v poměru 1:8.

Skladování: skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.

Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.

Obsah ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, tuky <0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g; sacharidy 87 g, z toho cukry 87 g, bílkoviny <1 g, sůl <0,1 g.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: