Koření Sonnentor
Tato jemná a pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12ti bylinná sůl je mnohostranně využitelná, můžete jí ochutit polévky, saláty, omáčky, pečeně a mnoho dalšího.
4958
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
78-403
Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na letní dovolenou v jižních zemích zalitých sluncem. Tato směs květů a koření je pikantně aromatická a zavede nás na...
78-426
Co mají perník a kari společného? Koriandr – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho milovníkem, měl by...
78-734
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a...
78-418
V dětství jsme se vždy těšili, až ji zase navštívíme a ona nám bude od rána do večera připravovat úžasné dobroty. Hlavně když servírovala svou výbornou pečeni. To se všem...
78-690
Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často...
78-419
Kurkuma – blahodárná síla barvy slunce. Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. Kurkuma dodá...
78-407
K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka, co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá...
78-691
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný...
78-730
Kdo věří, že ocet, olej, sůl a pepř stačí k dochucení salátu, ať zkusí něco nového. Tato směs bylin promění každý dresing a salát v gurmánský zážitek. Dostatek olivového oleje,...
78-421
Způsobů přípravy brambor je opravdu mnoho. Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. O změnu...
78-423
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi...
78-739
Nekomplikovaná a aromatická, jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat v této směsi. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky! Směs...
78-425
Není žádný div, že šafrán je nejdražším kořením světa. Na kilogram šafránu je potřeba sesbírat kolem 150 000 květů krokusu (asi tolik, kolik je na poli velkém 2000 m²). Blizny...
78-736
Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně...
78-413
Jedná se o velmi jemnou krystalickou sůl, která vznikla vyschnutím pramoře před neuvěřitelnými 30 miliony let – je tak mnohem starší než lidstvo samo. Tato „sůl života“ je...
78-428
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...
4877
Kari má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě kari směsi – jemně nasládlé a ostré Curry pro milovníky chilli. Obě směsi koření...
78-694
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi...
78-738
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...
78-727
Tip
Grilování se těší oblibě po celém světě. Dobré jídlo a vztahy s přáteli mají mnoho společného, vždy k tomu patří něco výjimečného. Dodejte připravovanému hovězímu, vepřovému,...
78-417
Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Každé tu hraje svou roli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco římský kmín odpovídá za kořeněnou chuť a...
78-427
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...
78-703
Chai-polibek orientu je nejlepší topping, který si umíte na mléčné pěně a dezertech představit. Jemná směs skořice, kardamomu a zázvoru propůjčuje sladkým pokrmům orientální...
78-696
I když se říká, že sůl je nad zlato, někdy je tou pravou tečkou k dosažení harmonie chutí jiný druh koření. Přinášíme vám zde výběr jak z několika druhů soli, tak z dalšího voňavého koření značky Sonnentor.
Jihomoravská společnost Sonnentor vznikla v roce 1992 a stála u zrodu ekologického zemědělství v České republice. S důrazem na udržitelnost vznikla výrobní hala jako brownfield v místě starého rozpadlého kravína. Produkty dostanete zabaleny v kompostovatelných obalech a odpad z výroby je také dále zpracováván. Bylinný prach se využívá jako krmivo pro zvířata nebo ve formě peletek k vytápění výrobních prostor.