Bylinky
Tradiční bylina používaná do polévek a dochucení teplých pokrmů. Je silně aromatická. Festival 68 je bujně rostoucí odrůda s tmavě zelenými, plochými listy. Na podzim netrpí...
1631
Kadeřavá petržel se nejlépe hodí do salátů a studené kuchyně. Kudrnka kadeřavá je bujně rostoucí odrůda s vysokými výnosy a svěží, aromatickou natí. Její bohatě dělené, jemně...
1628
1619
Libeček je oblíbené koření do polévky a dalších pokrmů. Pěstuje se i pro své léčivé účinky, působí silně močopudně a zlepšuje trávení.
2048
Majoránka je velmi stará léčivá rostlina původem ze Severní Ameriky, přední Asie a jižní Evropy. Její silně aromatická nať se využívá jako koření do polévek, omáček a dalších...
1622
Hanák je výnosná odrůda kopru s jemnou kořenitou chutí, hodí se do omáček a salátů. Dorůstá do výšky 80 - 100 cm a je středně olistěná. Sklízíme celou nať v momentě, kdy doroste...
1616
Levandule je proslulá svými uklidňujícími účinky. Široké využití má také v kosmetice a v domácnosti pro ovonění prádla či jako účinný odpuzovač šatních molů.
1652
Pažitka je oblíbená aromatická rostlina, jejíž listy se používají pro dochucení salátů, pomazánek a dalších pokrmů.
1901
Směs koření pro pěstování v truhlíku, s širokým uplatněním ve studené i teplé kuchyni.
1892
Tradiční koření, které povzbuzuje trávení a činnost jater a je typické pro českou kuchyni. Kmín je dvouletá bylina s aromatickými listy a semeny.
1646
Majoránka je velmi stará léčivá rostlina, jejíž silně aromatická nať má široké využití v kuchyni i v čajových směsích. Majoránka má ráda teplejší polohy a starší hlinitou půdu....
2045
Ostropestřec je známý svými účinky při chorobách jater a žlučníku. Obnovuje poškozenou tkáň a působí detoxikačně.
1655
Bazalka s velkými tmavě zelenými listy, jak napovídá její název. Je výrazná a aromatická a nejlépe se hodí do italské kuchyně, do těstovin, rajčatových salátů a omáček.
1607
Bazalka se světle zelenými lístky a typickým aroma, které je výrazné a zároveň jemné. Roste bujně a dorůstá do výšky 40 - 50 cm. Listy jsou široké, oválné a vyznačují se...
1613
Aromatická bylina s nezaměnitelnou chutí, své místo má v asijské kuchyni.
1649
Bylinky jsou nedílnou součástí všech pokrmů a nejlepší jsou ty vypěstované na vlastní zahrádce. Udělejte si i vy svůj bylinkový záhon a těšte se z vlastní meduňky, bazalky, máty, či levandule.