Bylinky
Tradiční bylina používaná do polévek a dochucení teplých pokrmů. Je silně aromatická. Festival 68 je bujně rostoucí odrůda s tmavě zelenými, plochými listy. Na podzim netrpí...
1631
Odrůda kopru určená pro pěstování v truhlících. Dorůstá do výšky 30 - 40 cm a je bohatě olistěná. Sklízíme celé rostliny, nať sušíme ve stínu. Při umělém dosušování nesmí...
1619
Hanák je výnosná odrůda kopru s jemnou kořenitou chutí, hodí se do omáček a salátů. Dorůstá do výšky 80 - 100 cm a je středně olistěná. Sklízíme celou nať v momentě, kdy doroste...
1616
Pažitka je oblíbená aromatická rostlina, jejíž listy se používají pro dochucení salátů, pomazánek a dalších pokrmů.
1901
Bazalka s velkými tmavě zelenými listy, jak napovídá její název. Je výrazná a aromatická a nejlépe se hodí do italské kuchyně, do těstovin, rajčatových salátů a omáček.
1607
Bazalka se světle zelenými lístky a typickým aroma, které je výrazné a zároveň jemné. Roste bujně a dorůstá do výšky 40 - 50 cm. Listy jsou široké, oválné a vyznačují se...
1613
Oblíbená léčivá bylina používaná hlavně do čajových směsí, přináší uklidnění, upravuje trávení a pomáhá při nespavosti. Meduňka je vytrvalá rostlina se čtverhrannou lodyhou a...
1889
Kdo by neznal léčivé účinky heřmánku. Pomáhá při napětí a nespavosti, při poruchách trávení způsobených nervozitou, žaludečních potížích a zánětech žaludeční sliznice. Zevně je...
1913
Oblíbená léčivá bylina s protizánětlivými, antiseptickými a uklidňujícími účinky. Obsažený mentol má také široké využití při aromatizaci pokrmů. Máta peprná je trvalka nenáročná...
2051
Řeřicha zahradní je nenáročná rostlina s vysokým obsahem vitaminu C. Její listy svou chutí připomínají ředkvičku, používají se do pomazánek, salátů a studené kuchyně. Odrůda...
1634
Oblíbené koření do polévek, omáček a pro přípravu uzenin a ryb, s příznivým vlivem na trávení. Tymián je nízký rozvětvený polokeř s protistojnými čárkovitými listy.
1667
Oblíbené koření specifické chuti, s mírně peprným aroma. Sušenou nať používáme v kuchyni a v léčitelství. Řecké oregano je vytrvalá rostlina, která se hodí na skalky, suché...
1637
Roketa setá je rychle klíčící zelenina s vysokým obsahem vitaminu C. Stimuluje zažívání a má diuretické účinky. Používá se hlavně ve studené kuchyni. Roketa, nebo také rukola je...
1904
Šťovík zahradní je nenáročná trvalka, která se svou biologickou hodnotou podobá špenátu. Obsahuje provitamin A, vitamin C, bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji se konzumuje...
1907
Aromatická bylina s nezaměnitelnou chutí, své místo má v asijské kuchyni.
1649
Bylinky jsou nedílnou součástí všech pokrmů a nejlepší jsou ty vypěstované na vlastní zahrádce. Udělejte si i vy svůj bylinkový záhon a těšte se z vlastní meduňky, bazalky, máty, či levandule.