Majoránka je velmi stará léčivá rostlina, jejíž silně aromatická nať má široké využití v kuchyni i v čajových směsích. Majoránka má ráda teplejší polohy a starší hlinitou půdu....
2045
Směs koření pro pěstování v truhlíku, s širokým uplatněním ve studené i teplé kuchyni.
1892
Bazalka se světle zelenými lístky a typickým aroma, které je výrazné a zároveň jemné. Roste bujně a dorůstá do výšky 40 - 50 cm. Listy jsou široké, oválné a vyznačují se...
1613
Hanák je výnosná odrůda kopru s jemnou kořenitou chutí, hodí se do omáček a salátů. Dorůstá do výšky 80 - 100 cm a je středně olistěná. Sklízíme celou nať v momentě, kdy doroste...
1616
Velmi vzrůstná odrůda kopru s vysokým výnosem zelené hmoty. List je tmavě zelený s výrazně kořeněnou vůní a chutí.
Kopr / Anethum graveolens L.
11907
Kdo by neznal léčivé účinky heřmánku. Pomáhá při napětí a nespavosti, při poruchách trávení způsobených nervozitou, žaludečních potížích a zánětech žaludeční sliznice. Zevně je...
1913
Oblíbená léčivá bylina s protizánětlivými, antiseptickými a uklidňujícími účinky. Obsažený mentol má také široké využití při aromatizaci pokrmů. Máta peprná je trvalka nenáročná...
2051
Kadeřavá petržel se nejlépe hodí do salátů a studené kuchyně. Kudrnka kadeřavá je bujně rostoucí odrůda s vysokými výnosy a svěží, aromatickou natí. Její bohatě dělené, jemně...
1628
Atraktivní drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování, má výrazně kořeněné aroma.
78618
Bazalka s velkými tmavě zelenými listy, jak napovídá její název. Je výrazná a aromatická a nejlépe se hodí do italské kuchyně, do těstovin, rajčatových salátů a omáček.
1607
Méně běžná odrůda bazalky s růžovými květy a tmavě purpurovými listy.
1610
Fenykl je oblíbené koření s léčivými vlastnostmi. Jedná se o dvouletou, medonosnou bylinu pěstovanou pro semeno.
1640
Kerblík setý je jednoletá bylina s kadeřavými listy vyžadující polostín a dostatečně vlhké stanoviště. Nať sklízíme 5 až 6 týdnů po výsevu.
1643
Odrůda kopru určená pro pěstování v truhlících. Dorůstá do výšky 30 - 40 cm a je bohatě olistěná. Sklízíme celé rostliny, nať sušíme ve stínu. Při umělém dosušování nesmí...
1619
Aromatická bylina s nezaměnitelnou chutí, své místo má v asijské kuchyni.
1649
Oblíbená léčivá bylina používaná hlavně do čajových směsí, přináší uklidnění, upravuje trávení a pomáhá při nespavosti. Meduňka je vytrvalá rostlina se čtverhrannou lodyhou a...
1889
Pažitka je oblíbená aromatická rostlina, jejíž listy se používají pro dochucení salátů, pomazánek a dalších pokrmů. Erecta je raná a vysoce výnosná odrůda vhodná pro pěstování v...
1625
Pažitka je oblíbená aromatická rostlina, jejíž listy se používají pro dochucení salátů, pomazánek a dalších pokrmů.
1901
Tradiční bylina používaná do polévek a dochucení teplých pokrmů. Je silně aromatická. Festival 68 je bujně rostoucí odrůda s tmavě zelenými, plochými listy. Na podzim netrpí...
1631
Saturejka je letní bylinka s velmi aromatickou natí.
1658
Šalvěj má široké využití, jak v podobě koření k dochucení mnoha jídel, tak v léčitelství. Má protizánětlivé, antivirové a antibakteriální účinky, působí proti průjmu, omezuje...
1664
Oblíbené koření do polévek, omáček a pro přípravu uzenin a ryb, s příznivým vlivem na trávení. Tymián je nízký rozvětvený polokeř s protistojnými čárkovitými listy.
1667
Levandule je proslulá svými uklidňujícími účinky. Široké využití má také v kosmetice a v domácnosti pro ovonění prádla či jako účinný odpuzovač šatních molů.
1652
Majoránka je velmi stará léčivá rostlina původem ze Severní Ameriky, přední Asie a jižní Evropy. Její silně aromatická nať se využívá jako koření do polévek, omáček a dalších...
1622
Oblíbené koření specifické chuti, s mírně peprným aroma. Sušenou nať používáme v kuchyni a v léčitelství. Řecké oregano je vytrvalá rostlina, která se hodí na skalky, suché...
1637
Stévie je bíle kvetoucí léčivá rostlina známá svou sladkou chutí. Její sladivost je až 300× větší než sacharózy. Je nekalorická a mohou ji užívat i diabetici, které navíc i léčí...
1661
Šťovík zahradní je nenáročná trvalka, která se svou biologickou hodnotou podobá špenátu. Obsahuje provitamin A, vitamin C, bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji se konzumuje...
1907
1646
2048
1898
1904
1634
Bylinky jsou nedílnou součástí všech pokrmů a nejlepší jsou ty vypěstované na vlastní zahrádce. Udělejte si i vy svůj bylinkový záhon a těšte se z vlastní meduňky, bazalky, máty, či levandule.