Paprika pálivá
Pálivá paprika (Capsicum annuum, Capsicum chinense) je nepostradatelnou součástí pikantní kuchyně. Pokrmům dodává intenzivní chuť. Obsahuje kapsaicin, látku zodpovědnou za její pálivost, která podporuje trávení a zrychluje metabolismus.
Papriky rostou na nízkém keříku. V ideálních podmínkách mohou přečkat i chladnější období, ale nejlépe se jim daří v teplých a suchých oblastech.
V našem sortimentu najdete širokou nabídku odrůd. Od středně pálivých druhů, jako je Ilika, až po extrémně pálivé odrůdy typu Habanero. K dispozici jsou i směsi chilli papriček, díky kterým si můžete vyzkoušet různé úrovně pálivosti.
Nezáleží na to, zda hledáte pikantnost do gulášů a omáček, nebo skutečnou výzvu pro odvážné. Se semeny SEMO si snadno vypěstujete vlastní papričky různé intenzity ostrosti přímo na zahradě nebo v květináči. A pro ty, kteří ostré papriky neocení máme kvalitní semena sladké papriky.